Na naravoslovnem dnevu, ki je potekal v četrtek, 16. 11. 2017, so se učenci tretjega razreda izkusili v peki kruha.

Z njimi so si nadeli predpasnike ter zavihali rokave tudi mamice, očetje, dedki in babice. Manjkale niso niti kuharske kape iz papirja.

Po receptu so pripravili in zamesili testo. Medtem ko so čakali, da je testo vzhajalo, so bili deležni poučnih nasvetov babic. Sledilo je spretno oblikovanje hlebčkov, štručk, prest, žemljic in peka mešanega, pirovega, ajdovega, belega kruha.

Spoznali so, da je od zrna in vse do slastnega ugriza v svež kruhek precej dolga, truda polna pot. Ampak to nič ne de, saj je vonj po pečenem kruhu nenadomestljiv in za vselej ostane v čudovitem spominu.

Vsem prisotnim so se zahvalili in se poslovili s pesmijo Od zemlje do žemlje. Hvala vsem za lepo doživetje!

Tudi na POŠ je dišalo po kruhu …

Dostopnost