Konec meseca septembra, se je ekipa mladih ustvarjalcev udeležila 44. MALE NAPOTNIKOVE KIPARSKE KOLONIJE. Učenci so pod vodstvom mentorice Danice Arzenšek, dva dni oblikovali kip, ki so ga poimenovali Jaz-obraz. Staš Gregorič, Leona Cencel in Pia Jus so uživali ob vihtenju dlet in ponosno pokazali nastalo delo na končni razstavi.

18. BIENALE OTROŠKE GRAFIKE – ŽALEC 2017 Na krasen sončen dan, petek 13. oktobra 2017, se je v Žalcu odvila slovesnost ob odprtju 18. bienala otroške grafike, ki na I. OŠ Žalec poteka že od leta 1981 in sicer pod stalnim pokroviteljstvom Občine Žalec. Na razpisano temo »MAJHNO, VEČJE, NAJVEČJE« je prispelo 1000 grafik iz 90 slovenskih osnovnih šol in vrtcev. Komisija v sestavi: – prof.dr. Matjaž Duh, redni profesor na PEF Maribor – izredna prof. Mojca Zlokarnik, mag. umetnosti – Aleksandra Zalokar, prof. lik. ped. je ob koncu prejšnjega šolskega leta izbrala 500 grafičnih listov za razstavo in med njimi 10 za nagrado. Nagrajeni učenci so na slovesnosti prejeli zlato plaketo in diplomo, njihovi mentorji pa diplomo in grafiko častnega predsednika, rednega profesorja na PEF Maribor Samuela Grajfonerja, akademskega kiparja in grafika specialista, ki je nagrajencem čestital, vse prisotne pa nagovoril s svojim razmišljanjem o pomembni vlogi otroškega bienala in grafike v osnovni šoli.. Tokrat smo bili še posebej ponosni, saj je bila med nagrajenkami tudi učenka naše šole (sedaj že dijakinja) Maja Flis, z mentorico lik. pedagoginjo Danico Arzenšek.

Na razstavi s svojimi deli sodelujejo tudi naslednji učenci naše šole: Andraž Osetič, Špela Pirnat in že srednješolci Taja Atelšek, Špela Pintarič in Vid Matjaš.

Nagrajena grafika:

SRAJCA, kolažni tisk

MAJA FLIS, 9.razred

Dostopnost