Pregovor pravi, da GRE V TRETJE RADO – no, mi smo dokazali, da gre šele v četrto! Tri sobote zapored smo namreč razpisali planinski pohod in ga tik pred izvedbo preklicali, saj je bilo vreme obupno. Četrto soboto (3. 12. ) pa smo izvedli čudovit izlet, ki ga je pripravila vodnica in mentorica Branka Mestnik.

V Solčavi smo si na začetku ogledali FLOSARSKI MUZEJ, kjer nam je domačin z njihovo značilno govorico predstavil zanimivosti in posebnosti splavarjenja. Imeli smo celo srečo, da nismo plačali vstopnine, saj je 3. december rojstni dan Franceta Prešerna in muzeji so na ta dan odprti brezplačno.

Po malici smo se podali na pešpot in nekaj časa hodili skupaj, nato pa smo se razdelili v dve skupini (na fotografijah so predvsem udeleženci ene, mlajše) in krenili po dveh poteh. Starejši in s tem tudi hitrejši so prehodili malce zahtevnejšo, daljšo pot. Na koncu pa smo se spet združili pri počitku na turistični kmetiji, kjer smo si privoščili čaj ali kavo.

Vreme je bilo krasno, sicer malce hladno, a razgled čudovit. Otroci so uživali ob zaplatah ledu in v druženju z vrstniki, vsi skupaj – tako otroci kot starši pa smo občudovali neokrnjeno naravo in prekrasne razglede. V Velenje in Vinsko Goro smo se vrnili po planu vsi veseli in zadovoljni. Bilo je res prijetno.

Nada Štravs

Dostopnost