Inovativnost, s kančkom kreativnosti, vse to dobro začinjeno z veliko dobre volje, pridnimi rokami in uricami druženja – in dobimo najbolj dišeče in najlepše cvetoče čevlje v Velenju. 

V parku, ki je pred OŠ Gorica, so stari, že pozabljeni čevlji dobili novo življenje. V okviru občinskega projekta Cvetje v čevljih so naši učenci podaljšanega bivanja skupaj z učiteljicami čevlje polepšali z različnimi barvami in vzorci ter jih oživili z različnim cvetjem in s svojim  projektom osvojili prvo mesto. V čevlje so nasadili cvetje in jim določili pomembno mesto na zeleni ploščadi pred šolo, kjer vzbujajo domišljijo ter lepšajo trenutke mimoidočim in učencem, ki posedajo na klopcah. S sodelovanjem v projektu Velenje – mesto cvetja so učenci dobili priložnost za kreativno ustvarjanje, obenem pa je bil ob delu v parku poudarjen tudi pomen večnamenske uporabe izdelkov, ki delno zavira onesnaževanje in omogoča trajnostni razvoj. Učenci so s projektom razvijali svojo skrb za čisto in urejeno okolje.

Za zeleni park so učenci in zaposleni na OŠ Gorica skrbeli vse od poletja ter tako zagotovili cvetoče in urejeno šolsko okolje.

Zaključna prireditev je potekala v Vili Bianci 12. oktobra. V  kulturnem programu so sodelovali tudi naši škratki ter učenci Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega.

In kakšna je bila zmagovalna ideja? V središču kompozicije se na svojem otočku bohotijo visokopetci, čevlji z najvišjimi petami, v katere so posadili res izbrane rastline, ki prenesejo vrtoglavico in strah pred višino. Nemalo stran so si zamislili otoček z zimskimi cvetočimi čevlji, poslikanimi smučmi in drsalkami, ki služijo kot lonček za »ledene« rože. Že na drugi strani nas pisani škornji in dežniki popeljejo v svet dežja in lužic, mogočni pohodni čevlji s planikami pa nas kličejo v planinski raj. To pa še ni vse. Nogometno igrišče, na katerem čakajo na začetni žvižg majhni, veliki, pisani in prepoteni športni copati, ki ciljajo na veliko cvetočo žogo, pa nas že vabi na športno druženje.

01    001    1

Dostopnost