OSNOVNA ŠOLA GORICA 

Goriška cesta 48

3320 Velenje

Tel: (03) 898-42-50

 Prihajajoči dogodki


 

Najnovejši prispevki


Likovna kolonija

Tri učenke iz Osnovne šole Gorica so se udeležile 1. Robijeve likovne kolonije na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda. Dogodek je bil organiziran v spomin na izjemnega umetnika Roberta Klančnika, ki je s svojim inovativnim pristopom močno zaznamoval slovensko likovno umetnost. Letošnja tema likovne kolonije je bila prijateljstvo. Udeleženke so skozi umetnost izrazile svoje ideje o tem pomembnem čustvu ter se povezale z drugimi mladimi ustvarjalci. Dogodek je bil priložnost za izražanje kreativnosti mladih talentov.

                                          Mentorica:  Tanja Jakopin

Četrtošolci v Muzeju premogovništva Slovenije

V sredo, 24. 4. 2024 (4. c in 4. d- Vinska Gora) in četrtek, 25. 4. 2024 (4. a in 4. b) so četrtošolci imeli naravoslovni dan. Obiskali so Premogovnik Velenje. 

S pomočjo vodičev so spoznali življenje in delo rudarjev. Najprej so se z najstarejšim delujočim dvigalom v Sloveniji spustili v podzemni del muzeja. Znašli so se v svetu velenjskih knapov in lignita. Podzemna pustolovščina je bila podkrepljena z avdiovizualnimi predstavitvami. Vmes jih je presenetil prikaz nesreče v rudniku. V jedilnici, ki je kar 160 m pod zemeljskim površjem, jim je vodič ob zemljevidu predstavil velikost rudnika ter razložil razlog nastanka velenjskih jezer, ki se še vedno večajo in postajajo globlja. Spoznali so tudi, da so barve čelad povezane s funkcijo dela v rudniku.  

Po vrnitvi iz jame, so obiskali knapovsko stanovanje, kopalnico in garderobo ter s tem spoznali bivanjsko kulturo »knapov« izpred 100 let. 

SREČNO! 

Likovni svet otrok

Tudi učenci naše šole so sodelovali na 56. DRŽAVNI RAZSTAVI LIKOVNI SVET OTROK 2024. Četrtošolca SANJA KARATOVIĆ in ŽIGA MAJHEN pa sta za svoji grafiki prijela Bronasto priznanje.

Iskrene čestitke!

Učiteljica Helena Lekše

Zaključek okoljskega projekta

24. 4. 2024 je v Vili Rožle potekal zaključek okoljskega projekta Odpadek naj ne bo samo odpadek. V projektu so sodelovali tudi učenci sedmih razredov naše šole. Izdelovali so izdelke iz odpadnih materialov, v tehniki mozaik. Izdelali so precej lepih izdelkov. Na zaključek so bili vabljeni samo avtorji najboljših šest del. Učenke 7. b razreda Nika Avberšek, Ana Rozman, Alekseja Bola, Andjela MIljatović, Zala Koprivc in Zara Stanković so ustvarile delo z naslovom “Želva Dragica na potepu.”. Usvojile so 3. mesto in si prislužile lepo nagrado. 
Ustvarjalkam in mentorici Lei Stiplovšek iskreno čestitamo!

Skup se mava dobr

Drugo in tretješolci smo si privoščili dan razvajanja, počitka od pouka in sklepanja novih prijateljstev.

Razvajali smo se s pravljično jogo, športnimi igrami in plesom. S Skupnimi močmi smo gradili gradove v oblake, igrali družabne igre in ugotovili, da se skupi imamo prav dobr.

Obisk donatorjev – Thoolen Foundation Vaduz

V začetku aprila so našo šolo obiskali gostje iz podjetja Thoolen Foundation Vaduz. To Švicarsko podjetje je šoli doniralo sredstva za ureditev učilnice v naravi in 3 didaktičnih kabinetov za dodatno strokovno pomoč. Učenci naše šole so za goste pripravili kratek kulturni program, pogostili smo jih z nekaj velikonočnimi jedmi in z okusnim  šolskim kosilom ter jih popeljali na ogled na novo urejenih učilnic. Nastop naših učencev in utrinke iz naše uporabe novo opremljenih šolskih prostorov lahko najdete tukaj:

Dostopnost