OSNOVNA ŠOLA GORICA 

Goriška cesta 48

3320 Velenje

Tel: (03) 898-42-50

 Prihajajoči dogodki


 

Najnovejši prispevki


Srečanje starejših krajanov KS Gorica

V soboto, 25. novembra, smo učenci OŠ Gorica popestrili srečanje starejših krajanov KS Gorica. Pokazali smo, da smo poleg matematike, slovenščine, angleščine, zgodovine,…dobri tudi na dramskem in glasbenem področju. Učenka Valentina Šifer je predstavila svojo avtorsko pesem- Velenje, moje mesto. Osmošolke so zaigrale na Orffova glasbila in glasbene cevi, “Tečko” je iz mestnega parka pregnal gospo, ki je brala knjigo, za konec pa so zapeli in zaplesal še “dojenčki”. Verjamemo, da nam je uspelo razveseliti in nasmejati ” najmodrejšo” publiko.

Čebelica – moja prijateljica

Učenci tretjih razredov OŠ Gorica smo imeli krasen poučen naravoslovni dan z naslovom Čebelica – moja prijateljica.  

Privoščili smo si tradicionalni slovenski zajtrk in spekli čisto prave medenjake. 

Izdelali smo panjske končnice ter jih poslikali z motivi iz narave, izdelali čebelico, naučili smo se pesmico Otona Župančiča Ciciban in čebela ter zaplesali Čebelji ples. 

Na obisk smo povabili čebelarja Sandija Dreva, ki nam je predstavil delo čebelarja, avtohtono kranjsko čebelo – sivko, čebeljo družino, razmnoževanje in razvoj čebel, čebelje pridelke ter pomen čebel v okolju. Pokazal nam je čebelarsko obleko, ki smo si jo lahko tudi oblekli. Postali smo pravi čebelarji. 

Ob koncu smo priredili čajanko ter se posladkali z medenjaki in čajem. 

Zdaj vemo, da so čebele izredno pomembne žuželke, zato jih moramo varovati. ko bo izginila čebela z obličja zemlje, bo človek preživel le še štiri leta. ko ni več čebel, ni več opraševanja, ni več rastlin, ni več živali, ni več ljudi. 

  Tretješolci z učiteljicami Mihaelo, Tamaro in Marušo 

Čestitke rokometašicam

Rokometašice uspešne na medobčinskem tekmovanju v rokometu. Iskrene čestitke za borbeno igro in uvrstitev na regijsko tekmovanje.

 

Gozdna dogodivščina

Prvošolci POŠ Vinska Gora smo se za en dan spremenili v gozdne raziskovalce. Vabljeni k ogledu naših dogodivščin.

 

Planinski krožek – izlet na Hom

V soboto, 18. 11. 2023 zjutraj smo se odpravili na Hom. Hom se nahaja nad Šeščami pri Preboldu in spada v Posavsko hribovje. V višino meri 607 m.  

Z avtobusom smo se pripeljali do Šešč in tam smo nadaljevali pot do Dragovega doma na Homu. Pot nas je sprva vodila mimo nekaj hiš. Nadaljevali smo po poti čez gozd. Po nekaj minutah hoje smo prišli do roba gozda, kjer je bila klopca in smo imeli počitek. Tukaj je bil zelo lep pogled na del Savinjske doline. Pot smo nadaljevali skoti gozd proti vrhu. Tik pred vrhom smo prišli do velikega travnika, kjer smo lahko videli tudi konje. Nekaj minut kasneje smo prišli do vrha. Na vrhu se nam je odprl lep pogled na Kamniško Savinjske Alpe. Potem, ko smo se pomalicali, smo se tudi nekaj časa igrali ter šli po žige. Kasneje smo se odpravili peš v dolino in se z avtobusom odpeljali domov. 

Izlet je bil zelo lep, ker smo imeli lepo vreme in smo lahko opazovali barve jeseni. 

Tjaš (3.a) in Maks Koprivc (6.a) 

Dostopnost