OSNOVNA ŠOLA GORICA 

Goriška cesta 48

3320 Velenje

Tel: (03) 898-42-50

 Prihajajoči dogodki 


 
  • 1. 4. – državno tekmovanje iz znanja geografije
  • 5. 4. – regijsko tekmovanje iz znanja matematike (Kenguru)

 

Najnovejši prispevki


Ogled razstave

V četrtek, 17. marca smo se z dodatnim poukom likovnega snovanja odpravili v Galerijo Velenje, kjer smo imeli voden ogledal razstave sodobne raziskovalne umetnost z naslovom KonSekvence ≡ Galerija Velenje, Fragmenti možnega ekosistema. Razstavo je vodila ga. Nina Cvirn. Prvo umetniško delo, ki smo ga z radovednostjo opazovali, je bil robot v obliki pajka. Imel je šest nog in senzorje s katerimi je zaznaval okolico in se tako premikal. Naslednji robot, ki smo si ga ogledali je imel dolge roke, s katerimi je poplesaval po glasbi. Na steni smo opazili delo dveh umetnih inteligenc, ki sta se prerekali. Vsaka je imela svoje ideje za izboljšavo sveta. Potem smo šli v drugo nadstropje in si ogledali izum, ki je malce nenavaden, a pravijo da bi lahko bil v prihodnosti koristen. To je izum, ki omogoča rast rastlin, brez prave prsti. Lahko smo si ogledali tudi različne vrste plesni ter ugotovili, kje se pojavljajo in za kaj koristne. Po ogledu smo dobili še svinčnike in se na poti proti naši šoli ustavili na sladoledu. Bili smo zadovoljni z ogledom in veseli, da smo se naučili nekaj novih stvari.

Tonja Juršnik, 9. A

Spomladanski pohod

V četrtek 23. 3. smo se s tretješolci  odpravili na prvi spomladanski izlet, saj nas je toplo sonce in prebujajoča se narava klicala iz učilnic na svež zrak. Zjutraj smo se tako najprej zbrali pred šolo in se pogovorili o opremi in varni hoji, vsak pa je dobil tudi svojo malico. Svojo pot smo začeli v smeri Šaleškega gradu, od tam pa smo nadaljevali proti gradu Ekenštajn vse do cerkve v Bevčah. Na poti smo opazovali lepote našega mesta in prebujajoče se narave ter se naučili, kako pomembno je gibanje in preživljanje časa zunaj. Tako smo skupaj preživeli čudovit dan v naravi.                                                                                                                                                                         
Aljaž Žvikart

Pozdrav pomladi

V sredo, 15. 3., je v Kulturnem domu Velenje potekala območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov “Pozdrav pomladi”. Na reviji so nastopili vsi štirje zbori naše šole. Otroški pevski zbor Gorica pod vodstvom zborovodkinje Mihaele Verdnik, otroški pevski zbor Škratki, mladinski pevski zbor Gorica, otroški pevski zbor OŠ Gorica, POŠ Vinska Gora pod vodstvom zborovodkinje Tjaše Lešnik ob spremljavi pianistke Anje Rosec.
Iskrene čestitke!
Fotografije: Ksenija Mikor

Plesno dopoldne v Vinski Gori

V četrtek, 9. 3. 2023, se je v mali dvorani Večnamenskega doma odvijalo plesno popoldne. Dogodek sta organizirala Društvo upokojencev Vinska Gora in skupina Vingosi. K sodelovanju so povabili tudi učence POŠ Vinska Gora. Tretješolci in četrtošolka Klara so se pod mentorstvom učiteljic Barbare in Maje naučili tri plese, s katerimi so se predstavili na prireditvi. Po nastopu je sledilo prijetno medgeneracijsko druženje.  

Maja Mavec 

Planinski pohod na Šentjungert

Pohodniki od 1. do 9. razreda OŠ Gorica in Vinska Gora, ki smo vključeni v planinski krožek, smo se skupaj z nekaterimi starši ter starimi starši, na sončno soboto (11. 3. 2023) povzpeli do planinskega doma na Šentjungertu.

Z avtobusom smo se odpeljali proti Žalcu do Velike Pirešice, nato v smeri Galicije. Štartali smo na avtobusni postaji v Podgori. Od tam smo krenili po jugozahodnem pobočju najprej po cesti, nato skozi gozd do starejše viničarije na slemenu gričevja. Sledila je lahkotnejša hoja po slemenu do sedla in še zadnji petminutni vzpon do našega cilja – Dom na Šentjungertu (565 m).

Sestop smo naredili po krajši poti do Zadružnega doma. Za toplo okrepčilo in dobro voljo ob prihodu na planinski dom se zahvaljujemo predsedniku PD Galicija.

 Mentorica planinskega krožka Lucija Potočnik