1. dan:

Končno smo dočakali težko pričakovani dan. Pričela se je naša šola v naravi. Prvi dan je bil razgiban, saj smo prevozili okoli 200 kilometrov. Vmes smo se ustavili na počivališču Lom, kjer smo si privoščili malico, nato pa še v Piranu. Sprehodili smo se po ozkih ulicah do cerkve, si ogledali Tartinijev trg, najboljši pa je bil sladoled. Po prihodu na Debeli rtič smo se namestili po sobah in že hiteli na preizkus plavanja. Večerji je sledila “odštekana zabava” – Odštekan stil. Veselimo se že jutrišnjega dne in nočnega pohoda z lučkami.


2. dan:

Komaj smo zatisnili oči, že je bila jutranja telovadba. Po okusnem zajtrku je sledilo pospravljanje sob in plavanje. Pisali smo tudi razglednice in upamo, da jih bodo naši domači prejeli še preden pridemo domov. Danes smo nekateri spoznali rastline, ki uspevajo v bližnjem parku, drugi pa smo postali pravi detektivi narave, saj smo vklopili vseh 5 čutil. Za vmesne sladko-slane prigrizke skrbijo naši učitelji. Sladkarije, ki jih imamo v “SKUPNI RABI” nam zelo teknejo. Ko se je sonce potopilo v morje, smo se odpravili na nočni pohod z lučkami. Bilo je skrivnostno.


3. dan:

Po jutranji telovadbi med dišečimi borovci in po obilnem zajtrku smo se potrudili, da bodo naše sobe ocenjene zelo visoko. Pridno smo plavali v bazenu in izpopolnjevali plavalne tehnike, okusili pa smo tudi morje – namočili smo noge, iskali školjke, rakce in lovili sončne žarke. Udeležili smo se tudi literarno-gledališke delavnice. Pred sladkimi sanjami smo si privoščili še kino in se družili ob slanih dobrotah. Vse kar se čez dan dogaja pa pridno zapisujemo v dnevnik. Nabralo se bo veliko lepih spominov. 


4. in 5. dan:

Četrtek je hitro minil in pridno smo sledili urniku. Z gozdno dogodivščino smo dokazali, da znamo dobro sodelovati in odlično reševati uganke. Kasneje smo odlično opravili testiranja za plavalna priznanja. Postali smo pravi plavalni mojstri. Dan si bomo zapomnili po najbolj napetem delu večera – tomboli. Dobitki so bili zelo bogati in se iskreno zahvaljujemo vsem staršem, ki so donirali privlačne nagrade. Nagrajeni pa so bili učenci, ki so imeli najlepše pospravljene in urejene sobe ter učenci, ki so se v

jedilnici najbolj kulturni obnašali in vedno vse pridno pospravili za seboj. 

Zadnji dan šole v naravi bomo še zadnjič čofotali v bazenu. Nato pa pospravimo in krenemo na pot proti domu. Pričakujte nas okoli 16.00.

Hvaležni smo, da je bila še ena generacija deležna prelepih morskih spominov.

Dostopnost