Na topel, sobotno- jesenski dan (8. 10. 2022) so se mladi člani in članice šolskega krožka – Mladi planinci odpravili po poteh doline Kamniške Bistrice. Priključili so se tudi starši, stari starši, bratci, sestrice. 

 Z avtobusom so se ob 8.00 odpeljali z Gorice ter Vinske Gore proti Žalcu, mimo Vranskega, Motnika, Tuhinja, Kamnika, v dolino Kamniške Bistrice. Med potjo so izvedeli zgodbo o rokovnjačih, saj je bila dolina zaradi svoje odmaknjenosti dolga leta pribežališče in skrivališče rokovnjačev, ki naj bi se skrivali predvsem v luknjah/jamah. Pot so nadaljevali po markirani Koželjevi poti vse do Doma v Kamniški Bistrici.  

Med potjo po bregovih hladne gorske reke so lahko občudovali igrivo rečico, njene erozijske oblike, ostanke nekdanjega ledenika (balvane). Hodili so po ledeniški dolini, nad njimi pa se je dvigala čudovita Velika planina, Krvavec, Grintovec, Kamniško sedlo… Vse te naravne lepote lahko občudujete na fotografijah, ki jih je v fotografski objektiv ujela profesionalna fotografinja in članica odbora PD Vinska Gora – Mojca Povh. 

Glavni postanek je bil na planinskem domu v Kamniški Bistrici, kjer imajo bogato ponudbo domačih jedi na žlico, štrukljev, manjkal pa tudi ni slasten štrudelj.  

Izlet je bil poln izjemnih trenutkov in zagotovo se bo še ponovil.

Dostopnost