V četrtek, 11. maja 2017, je bilo v Osrednji koroški knjižnici Franca Sušnika odprtje razstave del, s katerimi smo sodelovali učenci v okviru natečaja Jaz, superjunak, najboljšim mladim stripovskim avtorjem pa so podelili tudi nagrade.

Ker sem tudi sam poslal svoj strip, sem bil povabljen na prireditev .

Ob prihodu sem si najprej ogledal razstavo vseh prispelih stripov, nato pa smo se vsi povabljeni udobno namestili na sedeže ter nestrpno pričakovali začetek prireditve.

Gost je bil Žiga X. Gombač, avtor in soavtor številnih zanimivih stripov in knjig za mlade. Predstavil nam je, kako so nastale knjige o Živi iz muzeja in nam skušal približati tudi delo Zgodovina Slovenije v stripu. Povedal nam je nekaj smešnih zgodbic o tem, kako so izginila železna vrata Ljubljanskega gradu, kakšni so bili vitezi …

Po njegovem govoru ja sledila podelitev nagrad. Nagrade so podelili petim najboljšim avtorjem prispelih stripov. Sam sem zasedel drugo mesto in prejel lepo nagrado. Po podelitvi je sledilo druženje s povabljenim gostom, s katerim sem se malo pogovarjal in se z njim tudi fotografiral.

Januš PURG, 6.A

Dostopnost